Kohtla-Järve Open Cup 2014

Kohtla-Järve Open Cup 2014

Kohtla-Järve võõrustas kuue riigi võimlejad

Täiesti sünkroonselt üle parketi lendamine on rühmaesinejatele suur väljakuts

Kaheksas iga-aastane rahvusvaheline sportaeroobika võistlus Kohtla-Järve karikale toimus Ahtme spordihallis. Osalejaid tuli kokku kuuest riigist, kokku 376 inimest. Korraldajaks olid taas Kohtla-Järve klubi Fööniks ja Kohtla-Järve linnavalitsus.

Julia KassatkinaJulia Kassatkina

Kuigi treeneri haigestumise tõttu ei saanud kohale tulla Leedu võistkond ei jäänud võistlejate rivi sellest lühemaks.

"Saime vahetult enne algust teada, et Ukrainast tuli oodatust rohkem võistkondi," ütleb rahulolevalt Fööniksi juht Tatjana Semtšenkova. "Seda riiki esindasid lisaks Kiievi võimlejatele veel sportlased Zaporožjest ja Donetskist. Põhjanaabritest olid kohal Turu, Oulu, Kerava ja Kajaani võistkonnad. Nagu alati, lõid kaasa Eesti, Valgevene ja Läti võistkonnad."

Semtšenkova rõhutab, et võimlemispidu kulges igati heal tasemel ja võistlus kujunes haaravaks,eriti 7-9 aastaste üksikesinejate tüdrukute seas, sest selles vanuses osavõtjaid oli kõige rohkem - üle viiekümne, Kohtlajärvelastele jagus nii kulda kui pronksi. Järjekordselt tõestas enda head taset Varvara Mihhaljova, kes saavutas võidu kõigis nominatsioonides, kus ta kaasa tegi. Samuti on Tatjana uhke oma vilistlaste üle, kuigi nad esindavad praegu pealinna klubi Nord, aga Anna Mägi,

Viktoria Gratšova ja Jekaterina Paki võidus mängis suurt osa Kohtla-Järvelt saadud tugevpõhija karastus.

Silma paistsid soomlased ja ukrainlased

Võistlustel oli ka meeldivaid üllatusi, Kõrget meisterlikkust näitasid Turu võimlejad — nendesportlasi oli pea kõigi nominatsioonide võitjate või auhinnasaajate seas. Suurepärasel tasemel esinesid ka kiievlased. Ent võõrustajadki ei vedanud alt - tubli ettevalmistus tõi teravas võitluses samuti medaleid.

Teiste maade spordiklubide juhid, kes käinud Kohtla-Järvel juba aastaid, märgivad alati,et püüavad sellesse Eesti väikelinna tulla seetõttu, et siin ootavad neid erakordselt soe vastuvõtt ja mugavad tingimused mitte ainult võistlemiseks, vaid ka elamiseks. Fööniks on tugevaks vastaseks ja see tähendab pinget ja meelejäävaid elamusi, mida vajavad kõik sportlased.

"Majutusegaci olnud sel aastal üldse probleeme," rõõmustab klubi juht, "ja kuigi meie üritus hõivas kõik ümberkaudsed hotellid, jätkus kohti kõigile. Need, kes olid siin esimest korda, ehk siis külalised Kiievist ja Soomest olid vaimustuses ja lubasid järgmisel aastal tulla veelgi suuremas koosseisus."

Ainus miinusoli selles, et esimesel päeval oli Ahtme spordihallis üpris jahe, sest võistlusteks parketi ja muu sisustuse paigaldamiseajal olid uksed tihti lahti, ruum jahtus ära ja isegi täisvõimsusele keeratud küttesüsteem ei aidanud. Sportlased muidugi ei külmetanud, aga kohtunikud ja vaatajad pidid hõlmu koos hoidma.

Sündis uus traditsioon

Esimest korda Kohtla-Järve karikavõistluste ajaloos korraldas Fööniks turniiri lõpul flashmobi — nad mõtlesid välja uue tantsu, õpetasid liigutused kõigile külalistele selgeks ja koos kanti see parketil ka ette. Laste sõnul said nad vähemalt sämasuguse elämuse nagu avamisparaadil.

"Flashmobi idee saime Portugali kolleegidelt,” jutustab Tatjana Semtšenkova, "võtsimesellest osa. Aga tantsu mõtlesime nüüdise välja.

Kõigile meeldis, seepärast usun, et sellest saab ka meie traditsioon. Muidugi mõtleme iga kord välja uued liigutused.”

Suur võistlus on seljataga, aga Fööniksi kasvandikel pole jõudeolekuks aega, sest juba päevhiljem asuvad nad teele — seekord Austriasse.

SPORDIKLUBI FÖÖNIKS VÕITJAD JA  AUHINNASAAJAD

7-9 aastased

Segapaar Alissa Kužmina ja Anton Berendsen — 1. koht, trio Alissa Brenkina, Anastassia Jazõkova ja Karolina Vesjolova - 3. koht.

10-11 aastased

Üksikesinejad, tüdrukud: Varvara Mihhaljova - 1. koht, Marjana Rassadkina - 3. koht. Segapaar Darja Klimenkova ja Nikolai Filippov — 2. koht. Trio Varvara Mihhaljova, Marjana Rassadkina, Anna Derdessova — 1. koht.

Rühm: Varvara Mihhaljova, Marjana Rassadkina, Anna Derdessova, Kätlin Müür ja Renata Fjodorova — 1. koht.

Klubi vilistlased, kes võistlesid 18 aastaste ja vanemate klassis: trio Anne Mägi, Viktoria Gratšova ja Jekaterina Pak — 1. koht.

Similar articles:

НаселениеГорода

БизнесКохтлаярвесцы протестуют против цементного завода

ОбществоВрача уволили за оскорбление пациента

СтроительствоПредприниматель помог организовать фиктивную поставку

СпортАэробная гимнастика


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!