Kohtla-Järve elanikud protestivad tsemenditehase vastu

Kohtla-Järve elanikud protestivad tsemenditehase vastu

Kohtla-Järve linnavalitsus sai elanikelt avaliku kirja, kus nõutakse, et kohalik võim ei lubaks VKG-l ehitada linna tsemenditehast, kuna nende arvates mürgitaks see senisest veelgi rohkem linna õhku.

Kohtla-Järve peaarhitekt Rita Burenkova ütles, et see on juba teine protestikiri kavandatava tsemenditehase vastu. "Siin on ainult emotsioonid, kuid mitte ühtegi konkreetset märkust või ettepanekut," sõnas ta. Burenkova kinnitusel peaksid pretensioonid siiski olema konkreetsed ning kui inimestel on küsimusi, saab neid otse esitada läbiviidavatel avalikel aruteludel. Kahjuks aga avalikele aruteludele protestijad tema sõnul ei jõua.

Tsemenditehase rajamisse kavatseb VKG investeerida kuni 2,5 miljardit krooni ning seda on nimetatud seni Eesti kapitali suurimaks tööstusinvesteeringuks. Tehas hakkab tsemendi tootmiseks kasutama õlitootmisjääke, sealhulgas poolkoksi, mida praegu keskkonda reostades iga päev 800 tonni tuhamäkke ladestatakse. Tehas kavandatakse valmis saada 2011. aastaks.

VKG arendusdirektor Jaanus Purga on varem öelnud, et uue tsemenditehase paiknemine linna vahetus naabruses ei too elanikkonnale kaasa probleeme. "Ainus, mida inimesed näevad, on veomasinate liikumine. Tänapäevased tehnoloogiad võimaldavad tööstuse ka naabruses paiknevate majade jaoks peaaegu märkamatuks teha: pole ei müra ega tolmu," lubas Purga.

ERIK KALDA, PR, 15.08.08

Similar articles:

НаселениеГорода

ЭкономикаСилламяэский порт строит планы расширения

БизнесВ Силламяэ может появиться цементный завод

СпортАэробная гимнастика

ОбществоВрача уволили за оскорбление пациента


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!