Sportaeroobika festivalile koguneb meistreid viiest riigist

Sportaeroobika festivalile  koguneb meistreid viiest riigist

SPORTAEROOBIKA: Rohkearvuliste külaliste majutamine on omaette kunsttükk

Kohtla-Järvel toimub viiendat korda sportaeroobika festival, millest võtab osa üle 400 eri vanuses võimlejat viiest riigist. Kaks päeva võistlevad  medalite nimel kohalikud  ning Valgevene, Läti, Leedu ja Venemaa võimlejad.

Energilised etteasted sisaldavad erisuguseid võimlemis- ja akrobaatikaelemente, lisades spordialale vaatemängulisust. 

TATJANA SEMTŠENKOVA, SPORDIKLUBI FÖÖNIKS JUHT: Meie peaeesmärk on see, et külalised tunneksid end oodatuna.

Viis aastat tagasi osales esimesel sportaeroobika festivalil Kohtla-Järvel 16 võistkonda viiest riigist. Tänavusest viiendast festivalist võtab osa juba 28 võistkonda.

"Meil on tänavu tõesti suurim osavõtjate arv: kui mullu oli neid umbes 300, siis sel aastal on üle 450. Tase on seejuures üsna arvestatav, sest kohale on tulnud Läti, Leedu ja Valgevene koondised ning Venemaa meistrid. Mis puutub meisse, siis me ei hellita illusioone, kuid loodame, et meie sportlased jõuavad finaali ja astuvad medalivõitlusse," rääkis üks festivali korraldajatest, spordiklubi Fööniks juht Tatjana Semtšenkova. "Loomulikult on sellise turniiri korraldamine viiendat korda juba pisike juubel, kuid see on lisanud pigem muret kui rõõmu. Kuigi oleme teinud kõik endast oleneva, oleme silmitsi olnud ka raskustega: niisuguse hulga inimeste majutamine pole lihtne - haaratud on kõik ümbruskonna hotellid, osa atleete elab isegi Kurtna laagris. Igal juhul on meie peaülesanne teha nii, et külalised tunneksid end siin oodatuna."

Võistlused jätavad hea mulje

Võistlused algavad laupäeval kell 11 Ahtme spordihallis ja kestavad terve päeva. Pühapäeval samuti kell 11 algavad finaalid. Ja kuigi sportaeroobika ei kuulu olümpiaalade hulka, tehakse Semtšenkova sõnul selle nimel tööd. Euroopa ja maailmameistrivõistlusi juba korraldatakse. Euroopas on sportaeroobika favoriitideks Prantsusmaa ja Rumeenia esindajad ning venelased üritavad neile konkurentsi pakkuda.

Eestis arendatakse seda spordiala Tallinnas, Narvas ja Kohtla-Järvel, kuid suuri võistlusi korraldab ainult põlevkivipealinn. Vaid eriotstarbeliste võistlusplatside puudumine takistab turniiri "Kohtla-Järve Open" lülitamist rahvusvahelise võimlemisliidu (FIG) võistluskalendrisse, mis parandaks turniiri staatust märkimisväärselt. "Aga loodame ikka, et see kunagi aset leiab," lisas Semtšenkova.

"Aastatega on meil tekkinud oma publik ja fännid, kes käivad võistlusi vaatamas. Need pakuvad huvi mitte ainult spetsialistidele, vaid on vaatemängulised värvikate kostüümide ning ilu- ja sportvõimlemise, samuti akrobaatikaelementide poolest. See jätab hea mulje ka vaatajaile, kes ei tunne kõiki selle spordiala peensusi," ütles Semtšenkova.

"Põhjarannik", 28.10.11

Similar articles:

БизнесКохтлаярвесцы протестуют против цементного завода

ОбществоВрача уволили за оскорбление пациента

МодаПраздник для модных, юных и красивых

НаселениеГорода

СпортАэробная гимнастика


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!