Riiklikus kutsehariduskeskuses ei oska eesti keelt ei õpetajad ega õpilased

Riiklikus kutsehariduskeskuses ei oska eesti keelt ei õpetajad ega õpilased

Ida-Virumaa kutsehariduskeskus (IVKHK) on saanud uued hooned ja sisseseade, kuid eesti keele oskus on väga nõrk nii õpilastel kui ka õpetajatel.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskus loobus sel suvel kolmest õpetajast, kes ei valda eesti keelt. Väljavahetamist vajavaid õpetajaid on tegelikult kümneid kordi rohkem, kuid nende asemele pole õnnestunud kedagi leida.

Ida-Viru kutsehariduskeskuse direktor Hannes Mets rääkis, et rohkem kui viis aastat tagasi andis ta teada, et kool korraldab oma kulul õpetajate tööajast eesti keele kursused. "Andsime selge sõnumi, et viis aastat peaks õpetajale olema piisav aeg, et eesti keel selgeks saada. Neile, kes ei õpi eesti keelt ära, ei saa tulevikus töökohta garanteerida," ütles ta.

Tänavu kevadel sai viis aastat täis. Metsa sõnul on eesti keele õppimisel märgatavaid edusamme teinud vähesed õpetajad. Tänavu suvel loobus Jõhvis, Sillamäel ja Narvas tegutsev kutsehariduskeskus, kus töötab kokku ligikaudu 160 õpetajat, kolmest õpetajast, kes ei valda eesti keelt.

Similar articles:

НаселениеЯзыки

Эстонская литератураФердинанд Иоганн Видеман

ОбразованиеРусское образование в Эстонии - инкубатор ваты

ОбразованиеРоссия — недружественная для Эстонии страна и эстонским детям не стоило бы учить русский язык

ОбразованиеСеверо-Восток погружается в эстонский


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!