Keskväljak võetakse promenaadi projektist välja

Keskväljak võetakse promenaadi projektist välja

Algselt oli kavas renoveerida ka praegu autoparklana kasutatav Keskväljaku osa, ent kuna vallal ei olnud keskusele Tsentraal pakkuda natiivseid parkimiskohti, otsustati see projektist välja jätta.

Kui veel möödunud kuul oli vallavalitsus Keskväljaku renoveerimise üle lootusrikas, siis eelmisel nädalal langetati otsus, et promenaadi projekti käigus seda renoveerima ei hakata.

Aasta algusest on Jõhvi promenaadi projekti tabanud järjest kärped: esmalt otsustati jätta tegemata Keskväljaku kõrval oleva Rakvere tänava asfaldi vahetamine tänavakivide vastu, jätta välja ehitamata raudteega paralleelselt kulgev Raudtee tänav ja viadukti alt Kooli tänavale viiv läbimurre. See omakorda oli kavandatud seoses sellega, et projekt nägi ette Narva maantee sulgemist autoliiklusele alates Keskväljakust kuni viaduktini.

Kavandatust lühemaks kärbiti ka raudteealuse tunneli osa.

Parkimiskohti ei leitud

Kuna Keskväljaku ja kaubakeskuse vahel liiklus säilib, siis asus vallavalitsus läbi rääkima Tsentraali omanikfirmaga OÜ East Capital, kes väljakut valdab. Firma oli nõus kogu platsi jalakäijatele loovutama, kui vald tagab keskuse läheduses 60 parkimiskohta.

“Me ei jõudnud kokkuleppele ja meil ei olnud enam aega, et läbirääkimisi edasi pidada,” põhjendas vallavanem Tauno Võhmar otsust, millega Keskväljak renoveerimisprojektist välja jäi.

East Capitali juhatuse liige Martin Otsa ütles, et nad olid valmis vallaga kõnelusi edasi pidama, kuid vallavalitsus otsustas nii. “Olime lahenduste otsimiseks valmis, kuid vald ütles, et raha pole ning loobus poolel teel. Valla hinnangul maksaks keskväljaku renoveerimine täiendavalt 300 000 eurot,” lausus Otsa.

Võhmari sõnul poleks vald suutnud täita kohustust tagada Tsentraalile natiivsed 60 parkimiskohta.

Lisaks Keskväljakule pole praegu enam kindel, kas promenaadile tulevad ka kavandatud lumepallikujulised valgustid.

Abivallavanem Eduard Rae ütles, et nende valgustite puhul on küsimuseks kinnituskonstruktsioonid, mille kohta tellitakse täpsustavad arvutused, mis peavad selgitama, kas neid palle saab panna või asendatakse need teiste valgustitega. “Aga tahaks, et need pallid jääks, sest nad on ikkagi selle promenaadi üks rosinaid,” lausus ta.

Puhketsoon tuleb

Rae sõnul jääb projekti alles siiski Keskväljaku servas olev nii-öelda puhketsoon, kus on purskkaev ja haljasalad ning seest valgustatud jõhvikakujulised istmed.

Praegu on Keskväljak üsna kehvas seisus, sest selle kate on muutunud ebaühtlaseks, mida tunnistas ka Martin Otsa. “See on muidugi ehituslikult keeruline küsimus, kuid me tegeleme sellega, et olukorda parandada,” kinnitas ta.

Eduard Rae ütles, et vallavalitsus kavatseb Tsentraalile teha ettekirjutuse väljaku kordategemiseks.

Märtsi algul tunnistas vallavalitsus Jõhvi promenaadi viimase etapi ehitushanke nurjunuks, kuna kõik pakkumused ületasid eeldatavat maksumust. Kui vallavalitsus lootis, et saab selle valmis ehitada 2,5 miljoni euroga, siis neljast pakkumisest odavaim oli 4,1 miljonit.

Vallavalitsus kuulutas seejärel välja hanke promenaadi projekti korrigeerimiseks, mille eelmisel nädalal võitis OÜ Teelahendused, kes küsis selle töö eest 6800 eurot.

Eduard Rae loodab, et ehitushange jõutakse välja kuulutada õige pea, nii et tänavu algaksid ka juba promenaadi ehitustööd. “Valmimine jääb muidugi tulevasse aastasse, aga tunneli ehitus peaks juba tänavu algama,” selgitas ta.

pohjarannik.ee

Similar articles:

ПроисшествияЗагадочная серия пожаров в Силламяэ

ПроисшествияСтихийный митинг в Йыхви

СтроительствоВ Хаапсалу открылся обновленный променад

СтроительствоEAS проспонсирует строительство нового променада в Хаапсалу

СтроительствоНовый морской променад в Силламяэ обретает очертания


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!