Haapsalu saab uue rannapromenaadi

Haapsalu saab uue rannapromenaadi

Sel nädalal otsustas EASi juhatus rahastada Haapsalu promenaadi rekonstrueerimistööde esimest etappi. Selle kogumaksumus on ligi 60 miljonit krooni, millest ligi 50 miljonit krooni katab Euroopa Regionaalarengu Fondist kaasrahastatud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetus.

"Haapsalu promenaadi peeti üheks esinduslikumaks paigaks juba 19. sajandi lõpul. See toetas ümbritsevaid ravivõimalusi, uhkeid ehitisi ja lõbustuspaiku. Praeguseks on kunagine Haapsalu kuurordi peatee aga täies mahus vananenud, kehvas seisukorras on kaldarajatis, teekate, valgustus ja haljastus, korrastamist vajavad skulptuurid," selgitas projekti EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov.

Projekti käigus uuendatakse teekatet, lammutatakse vana kaldarinnatis ja ehitatakse uus, rajatakse haljastus, restaureeritakse kaks ajaloolist dekoratiivtreppi, ehitatakse paadisillad ja paadilaenutuspaviljon. Tehakse ka mitmeid töid, mis muudavad promenaadi külastamist mugavamaks, näiteks liikluskorralduse mahamärkimine ja tualettruumide rajamine. Üks töödest on ka nn allikapaviljoni ehitamine, kus saab tutvuda ekstreemsete veetaseme näitudega.

"Haapsalu ei taotle mitte ainult kaldaala korrastatust, vaid ka ajaloolist identsust. Sellisena kujuneb promenaadist ainulaadne vabaõhu teemapark, millist pole teistes linnades," iseloomustas Monica Hankov. "Promenaadi rekonstrueerimine toob Haapsallu tagasi algupärase kuurordilinna õhustiku ja teenused: paadisõidu, muusikud, piknikud, kunstnikud, õhtused kontserdid. Promenaadil on kaalu kujundada kogu linna mainet ning toetada selle ettevõtlust."

Hiljuti valmis samuti piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist toetust saanud projekt, millega korrastati Haapsalu piiskopilinnust ning kujundati see aktiivse puhkuse paigaks. Lisaks on külastajate hulgas pärast korrastamist ja roosiaia loomist populaarsust kogunud kuursaal.

Promenaadi korrastamise esimene etapp valmib kava järgi 2010. aasta alguseks.

Similar articles:

СтроительствоВлияние на окружающую среду препятствует строительству жилья на совместной территории Вайвара и Нарва-Йыэсуу

СтроительствоНа месте бывшей котельной построят отель

СтроительствоЙыхвиское волостное собрание одобрило строительство ледового холла

ОбществоГорячие эстонские парни за 20 лет полгорода построили в Сибири

СтроительствоКаждый четвертый строитель работает за зарплату в конверте


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!