Narva äripargis algab ehitus

Narva äripargis algab ehitus

Narva äripargis, mille ärimees Priit Kotkas möödunud aastakümnel Vaivara valda Narva piirist kilomeetri kaugusele rajas, algab lõpuks ometi ehitus. Sinna tuleb suur Toyota autokeskus, mida on piiriregioonis juba ammu oodatud.

Priit Kotkase loodud Narva äriparki saabuvad pärast mitme aasta pikkust ootust lõpuks ehitajad: Toyota hakkab sinna Ida-Virumaa esimest autokeskust rajama

Automüügiga tegelev ettevõte Elke Grupp hakkab Narva piiri äärde oma uut Toyota keskust rajama.

Toyota Narva projekti direktor Valdik Uski ütles, et ehitus algab tõepoolest, kuid rohkem üksikasju on firma valmis avaldama veidi hiljem − mai lõpus. Muu hulgas antakse teada, milliseid töökohti hakatakse pakkuma.

Uski ütles, et ehitusest kuskil linna sees loobuti, kuna korraliku autokeskuse tarvis on vaja palju maad, Vaivara vallas Olgina külas − kilomeetri kaugusel linna halduspiirist − asuv krunt aga sobib selleks väga hästi. “Narvas ei ole sellist krunti, kus oleksid olemas kõik vajalikud kommunikatsioonid ja oleks seejuures ka palju ruumi.”

Narva Toyota keskus peaks uksed avama juba sel aastal. Praegu asub lähim selle automargi esindus Rakveres. “Me ei tahtnud teha väikest Toyota keskust, vaid korralikku ja suurt. Ja see tähendab suuri investeeringuid,” selgitas Uski üldjoontes, miks niivõrd populaarne automark ei olnud Eesti suuruselt kolmandas linnas senini esindatud.

Kauaoodatud ehitus

Toyota keskus tuleb Narva-Tallinna maantee ääres asuvale Narva äripargilt saadud krundile. Äripargi omanik, ettevõtja Priit Kotkas kinnitas, et see saab äripargis olema esimene ehitus, kui mitte arvestada varasemat teede ja võrgustike rajamist. See tähendab, et kõik oli juba ammu valmis, kuid tegelik protsess saab alguse alles praegu.

“Seal on veel üks krunt, millele on antud luba väikese poe ehitamiseks. Kuid kas nad sel aastal alustavad või mitte, seda ma ei tea,” ütles Kotkas, et Toyota ei jää sinna üksi. “Küll ka teised asja käsile võtavad, kui näevad, et tegelik ehitus on alanud,” lisas ta.

Priit Kotkas loodab juba ammu, et Narva lähedal asuvatele maadele − neid on kokku sadu hektareid − tekivad lõpuks samasugused suured kaubandus- ja elamupiirkonnad, nagu need praegu peaaegu kogu Eestis aktiivselt linnade lähedale kerkivad. Miks seda siiani toimunud ei ole, on saladus ka Kotkasele endale.

“Tahan säärase ebaõigluse likvideerida.”

Narva ärikeskuse taristu − valgustatud teede ja võrgustike ehitust alustati 2010. aastal. Arenduse esimene etapp oli kavas ellu viia ligikaudu 40 hektaril Tallinna-Narva maantee ääres, umbes Narva lennuvälja vastas. Taristu rajamine läks maksma ligikaudu 3 miljonit eurot, millest 2,2 miljonit eraldas ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) regionaalarengu fondist.

Similar articles:

ОбществоГорячие эстонские парни за 20 лет полгорода построили в Сибири

СтроительствоВлияние на окружающую среду препятствует строительству жилья на совместной территории Вайвара и Нарва-Йыэсуу

СтроительствоЙыхвиское волостное собрание одобрило строительство ледового холла

СтроительствоНа месте бывшей котельной построят отель

СтроительствоEAS проспонсирует строительство нового променада в Хаапсалу


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!