Jõhvi volikogu kiitis jäähalli rajamise heaks

Jõhvi volikogu kiitis jäähalli rajamise heaks

Jõhvi volikogu andis eelmisel nädalal loa algatada detailplaneering Jõhvi gümnaasiumi staadioni ja pargi vahelisele alale eesmärgiga ehitada sinna jäähall.

Kavakohaselt ehitatakse 1000-1500 vaatajakohaga jäähalli juurde terve kompleks, kuhu muu hulgas tulevad 60kohaline hotell ning konverentsi- ja veekeskus.

Eesti hoki superklubiks nimetatud Big Diamondsi juhatuse esimees Heldur Sepma tutvustas Jõhvi volikogus jäähalli projekti juba möödunud aasta suvel, ent siis olid tema sõnul takistuseks maaküsimused, mis nüüdseks on lahenenud. Uue kompleksi projekteerib arhitektuuribüroo Luhse&Tuhal, kelle projekteeritud on ka Jõhvi kontserdimaja ning peagi rajatav kohtuhoone, aga ka kavasolev uus Jõhvi lasteaed.

"Me tahame Eesti hokit edendada samale tasemele nagu meie ümberkaudsetes riikides," on Sepma varem Põhjarannikule öelnud. Sepma sõnul ajab klubi praegu paralleelselt asju, et uus jäähall kerkiks nii Tartus Raadile kui ka Jõhvi mikrorajooni gümnaasiumi spordiväljaku tagusele alale. "Meil on vaja noorte järelkasvu ning Ida-Virumaas näeme perspektiivi," lisas ta.

"Vajadus jäähallide järele on Eestis ikka väga suur. Eesti on korvpallisaale ja spaasid täis ehitatud, aga kui lund pole, siis polegi inimestel võimalik talisporti harrastada. Jäähall oleks üks natiiv, sõltumata ilmaoludest," rõõmustas kavandatava Jõhvi halli üle ka Eesti jäähokiliidu tegevjuht Riho Soonik. Ta lisas, et Ida-Virumaa on hoki arendamiseks väga perspektiivikas piirkond.

Heldur Sepma ütles, et erainvestoritega on jäähalli ning selle juurde kuuluvate teiste rajatiste finantseerimise osas kokkulepped olemas; kui need kinnitust leiavad, võib mõne aja pärast töödega algust teha. Kui palju ehitus maksma läheb, ei osanud halli kavandajad tänavu aprillis veel öelda, viidates ehitushindade muutustele.

pohjarannik.ee, 23.07.08

Similar articles:

СтроительствоEAS проспонсирует строительство нового променада в Хаапсалу

ОбществоГорячие эстонские парни за 20 лет полгорода построили в Сибири

СтроительствоКаждый четвертый строитель работает за зарплату в конверте

СтроительствоНа месте бывшей котельной построят отель

СтроительствоВлияние на окружающую среду препятствует строительству жилья на совместной территории Вайвара и Нарва-Йыэсуу


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!