Ukrainlased Eestis. Uued elanikud

Ukrainlased Eestis. Uued elanikud

ETV + esilinastus: dokumentaalfilm

Pühapäeval oli ETV + eetris Aleksander Khobotovi uue dokumentaalprojekti esimene osa Ukrainast ja Eestisse kolinud elanikest.

"Ukrainlased Eestis. Uued elanikud" on Aleksander Khobotovi neljaosaline dokumentaalfilm kaasaegsest Ukrainast ja Ukraina immigrantidest Eestis. Põhjus, miks telekanal ETV + selle projekti tootmise ette võttis, peitub pinnal: viimase paari aasta jooksul on Eestisse saabunud kümneid tuhandeid ukrainlasi, erinevatel hinnangutel 25–50 000 inimest. See on sellise suure Eesti linna nagu Pärnu või Narva elanikkond.

Nagu projekti autor märgib, on Ukraina asunike lugu aga võimatu jutustada ilma Ukrainat ennast näitamata. Seetõttu käis ETV + võttegrupp 2019. aasta suvel ekspeditsioonil mööda Kiievi-Lvivi-Dnepri-Harkovi marsruuti.

"Asjaolu, et Ukraina Ukraina töötajate teema on praegu väga aktuaalne, on muutunud minu jaoks ka põhjuseks pöörduda Ukraina kui kogu teema poole. See teema on igas mõttes kuum, põnev meie vaatajale ja püüdsime seda kajastada võimalikult laiemalt. Ja ka geograafiliselt - sõitsime renditud autoga üle riigi, "rääkis Aleksander Khobotov.

Eestisse naastes hakkasid autorid koostama mosaiiki Ukrainast meie juurde kolinud inimeste isiklikest lugudest.

"Need lood on väga erinevad. Meie kangelaste seas on ehitaja, IT-spetsialist, kondiitritootja, põllumajandustöötajad. Kõiki neid inimesi ühendab suur raske töö ja soov elada väärikalt normaalses riigis. Loodan, et suudame selle filmiga murda meie stereotüübid, mis tekivad meie ühiskonna suhtes hiljuti Ukrainast pärit uustulnukate suhtes, "lisas Khobotov.

Salvestatud filmi saab pärast iga uue saate eetrisse jõudmist vaadata kanali veebisaidil.

Ukrainlane: inimesed kolivad Eestisse midagi tooma, mitte ära võtma

Uue dokumentaalfilmi “Ukrainlased Eestis. Uued elanikud ”Andrey Melnichuk tuli kaks aastat tagasi Lvivist Eestisse ja töötab nüüd TransferWise'is.

Lvivi põliselanik üritas esialgu kodukandi keskkonda muuta, kuid kui ta mõistis, et kiireid muutusi ei maksa oodata, otsustas ta kolida teise riiki. Ta eelistas Eestit Skandinaaviale, sest postsovetliku riigina mõistab ta seda rohkem.

“Elatustase on Eestis veidi madalam kui Skandinaaviamaades. Kuid see toimib omamoodi filtrina inimestest, kes emigreeruvad teistesse riikidesse, mitte selleks, et midagi ühiskonda tuua, vaid vastupidi - ära võtta, ”märkis Melnitšuk dokumentaalfilmis„ Ukrainlased Eestis. Uued elanikud ”, lisades, et kahe aasta jooksul on riik talle äärmiselt positiivse mulje jätnud.

Aleksander Khobotov saabub Kiievisse, kus ta leiab end hetkega pungil. Ülemraada ees toimuvad kokkupõrked. Samal ajal täidavad ukrainlased Eestis vabu kohti põllumajandussektoris, elavad Eesti külades.

Aleksander Khobotov lahkub Kiievist Lvovi, kus kohtub Eestis töötanud, kuid kodumaale naasnud IT-spetsialistiga. Samal ajal töötavad Transferwise'i Tallinna kontoris edasi Ukraina spetsialistid.

Ukraina läänest pärit Aleksander Khobotov liigub riigist ida poole, Dnipro linna. Kirjanik, arhitekt ja urbanist tutvustavad vaatajaid linnaga. Kus töötavad ukrainlased Eestis ja kui palju neid on? Vastab Tööandjate Liidu juht Arto Aas.

Aleksander Khobotov asub võimalikult lähedal okupeeritud aladele Ida-Ukrainas ja piirile Venemaaga. Isegi legendaarne KVN "KHAI" meeskond tunnetab sõja lähenemist. Edukas Ukraina ehitaja Eestis pakub tööd kohalikele elanikele.

Similar articles:

ПолитикаВ Эстонии победили разрушители советских памятников

ОбществоРусские выбирают Эстонию

ИсторияЭстония - Земля русских предков

ЭстонияЭстония: краткая справка

ЭстонияЭстония


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!