Kuurortlinna vana katlamaja kohale plaanitakse hotelli

Kuurortlinna vana katlamaja kohale plaanitakse hotelli

Narva-Jõesuu linnavalitsus koostöös Jõhvi ettevõttega Sundstrand OÜ algatas eelmisel nädalal Suur-Lootsi 9 detailplaneeringu, kus praegu asub juba mitu aastat tühjana seisev vana katlamaja. Selle kohale kavatsetakse ehitada hotell ja suur parkla.

Kinnisvaraarendusega tegelev Sundstrand OÜ on juba ammu Narva-Jõesuu vastu huvi tundnud. Firma varasem projekt - endise sanatooriumi Karjakajakas asemele nüüdisaegse hotelli ehitamine - on praegu samuti detailplaneeringujärgus.

Sundstrandi projektijuhi Hardi Murula sõnul on kesklinnas asuva endise katlamaja all olev maa liiga hinnaline, et tähelepanuta jääda. Ettevõte kavatseb rajada sinna hotelli ja kogu turistidele vajaliku infrastruktuuri. Lisaks kuulub Murula sõnul plaanidesse ka mahuka parkla rajamine.

"Sageli on linna puhkama tulevatel turistidel raske parkimiskohta leida. Sellesse kohta oleks väga mugav auto jätta ning minna ainulaadset vaadet nautima. Ühel pool on 80 meetri kaugusel Narva jõe suue, teisel pool aga Soome laht," ütles Murula Põhjarannikule, lisades, et jutt käib esialgu alles detailplaneeringust ning tähtaegadest või eelarvest on veel vara rääkida. "Kõik sõltub partneritest, kes soovivad sellest projektist osa võtta," ütles ta.

Murula märkis samuti, et praeguse katlamaja läheduses kavatsetakse peagi avada kai kaatri- ja jahiomanikele, mis vajab samuti hotelli, parklat ning arenenud infrastruktuuri. Praegu Suur-Lootsit jõest eraldava kalapüügibaasi alleshoidmist peab Murula ebaotstarbekaks. Kui Narva jõe suudmes asuva piirivalvepunktiga tuleb kinnisvaraarendajatel ilmselt leppida, siis kalamehi oma uue hotelli läheduses ärimehed näha ei sooviks. "Riigipiir on riigipiir, piirivalvepunkti sulgemist pole oodata, kui Venemaa just Euroopa Liitu ei astu," naljatas Murula, "kalamehed aga peavad mõistma, et nii perspektiivika maa-ala arendamisvõimaluse kasutamatajätmine pole mõistlik."

Reeglina turistidele suunatud uusi projekte toetava linnapea Andres Noormägi seisukohta ajalehel välja uurida ei õnnestunud. Hardi Murula on kindel, et juba paari aasta pärast kerkib muu hulgas ka ärimeeste ja Narva-Jõesuu linna mittetulundusühingu Mereväravad Narva-Jõesuusse paigutatud investeeringute summa poole miljardini, mis muudab Kirde-Eestis asuva kuurortlinna Pärnu tõsiseltvõetavaks konkurendiks.

"Arvan, et Narva-Jõesuust saab juba 2013. aastaks uus Eesti suvepealinn. Kui selle suve kärarikkaim sündmus Pärnus on seni olnud väikese hotelli kolmanda korruse lammutamine, siis Narva-Jõesuus avati uus 220kohaline spaahotell," märkis Murula irooniliselt.

KIRILL SMIRNOV, PR, 05.08.08

Similar articles:

ОбществоПоможем детскому дому

СтроительствоНа месте бывшей котельной построят отель

НаселениеГорода

ТуризмНарва-Йыэсуу: Курорт выходит из берегов

ТуризмПетербуржцам предложили Нарва-Йыэсуу


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!