Mis ootab Eesti venelased

Mis ootab Eesti venelased

Pärast kõnet, saatuse kohta vene "uue Euroopa" juht valitsusväliste inimõiguste keskuse Teave Alekseya Semenova (Tallinn, Eesti) hoobi publik aplodeeris Balti Forum. "Tund" on palunud tuntud ekspert inimõiguste sarnasusi ja erinevusi vene olukord Lätis ja Eestis, nende poliitilist väljavaateid.

Ärge kartke kohtu

- Kuidas austama Vene-eestlaste naabrid vennad?

- Nad ei kaugel vennad-lätlased. Siis halvim asi - põhiline mitetunnustamine probleeme valdkonnas, vältides vestlus sisulise. Mõned kõrvalekalle see seade võimaldab ainult Eesti välisministeeriumi. Ja lihtsalt sellepärast paar korda sai tõsise kriitika kiituseks aruanded. Uudis, et Eestil ei ole probleeme inimõiguste, põhjustas närvis naerma oma Euroopa kolleegidega. Taanis, Hollandis, Suurbritannias probleeme ohtrasti ja Eestis - mitte.

- Ja mis on teie probleemidele?

- Number üks probleem - väga madal õiguskultuur elanikkonnale. Mis omavoli ametnikud või töötajad! Inimesed ei saa aru, et neil on õigused tänu selle olemasolu ja nende õigusi on rikutud. Enamik inimesi eelistab kannatada ja olla vait. Kuigi viimastel aastatel on toimunud nihe. Eelmisel suvel avasime abitelefoni diskrimineerimise küsimustes - oli palju kõnesid!

Aga kõik ei ole valmis minema kohtusse. Näiteks me tihti viidata ettevõtjad, kes kannatavad terrori Keeleinspektsioon. Kuid kohus, nad ei lähe. Nad eelistavad lahendada probleem tuttav viis - altkäemaksu inspektor.

Või siin on veel nii. Kaks daamid läks kohvikus ja hakkas vene arutada oma probleeme. Nad pöördusid valvur-Eesti ja nõudis lahkuda. Neil paluti põhjendada. On eestkostja et järgmine väide:

- Sa räägid liiga valjusti ja lisaks vene keeles.

Kui küsiti: "Kas sa viskas meid, sest me oleme vene," ta noogutas ja peaaegu jõuga tõugata neid välja kohvik Tallinna kesklinnas. Naine lähenes meile.

Vastavalt Eesti protseduuri esimene samm - kaebuse õiguskantslerile (ombudsman). Edasine areng märkimisväärselt illustreerib seda, mida ombudsmani institutsiooni Eestis. Õiguskantsler saatis omanik kohvik ja turvaettevõtte. viimane vastas, et läbi sisejuurdluse - faktid ei leidnud kinnitust. Lühidalt, keeldus osalemast lepitusmenetluse - ainus vahend ombudsmanile. See oli lõpuks.

- See oli võimalik seal, et tuua probleeme venekeelse enne kohtuprotsessi?

- Üle 11 tegutsemisaasta jooksul keskuses registreeritud umbes 9000 kõnesid, keskmiselt umbes tuhat aastas. Plus umbes sama palju telefoni. Eestlased ravi ei ole rohkem kui 10%, ülejäänud - alates venekeelse. Kui tegemist kohtusse, me võita 85-90 protsendil juhtudest, mille läbi.

Euroopa on juba aidates

- Mis on siis Euroopa roll? - Iga ELi riikides on kohustatud viima oma õigusaktid kooskõlla sätted Euroopa rassidirektiiv. Isegi kui selline riik nagu Eesti, näiteks ei ole veel tehtud, inimene võib minna kohtusse, ahvatlev direktiivi nõuetele. Sel juhul Strasbourgi kohtu või Euroopa Komisjoni kinnitatud sisemise vastuolu õigusaktide ja direktiivi nõuab riikide otsus uuesti läbi vaadata. Seejärel lülitage karistus arvu. Sest iga viivitatud päeva kohta riigis on piisavalt tundlik maksma trahvi Euroopa Komisjonile.

Aga tõesti, see direktiiv hakkab tööle, kui laua taga ühes osakondade Brüsselis istuvad ametnik, kelle karjäär sõltub edu edendamine käesoleva direktiivi.

Meil oli veenduda, mida eurooplased on ranged nõuded keskkonnastandardid. Kui töötatakse samade standardite diskrimineerimise nad hakkavad neid edendada. Ja selle põhjal on juba olemas olla sotsiaalsed liikumised.

- Pärast ratifitseerimist Eestis raamkonventsiooni õiguste vähemusrahvuste valdkondades tiheasustusega Vene märgid võivad esineda kahes keeles. See on juba juhtunud?

- Eestis seadusega Vene võib pidada ametlik keel kaebuste ja vastused valitsus. Maardu, äärelinnas Tallinn, Vene, moodustavad ligikaudu 70 protsenti elanikkonnast, ja kohaliku omavalitsuse teatas teise ametliku keele, mis võib pikendada kohtumine kohaliku omavalitsuse. See püüdis vaidlustada otsus kohtus, kuid see ei tööta läbi.

Püüti poolt linna Kallaste vanausuliste logisev. Kirjas valitsuse liikmed, viidates konventsiooni vaja kasutada paralleelse ajalooline nimi - Red Mountain. Pärast palju arutelu ametnikud andis eitava vastuse. Kuna see on maakonnakeskuses teine ​​pealkiri saavad välimus täiendavad nimed ja kogu maakonna, mis on vastuvõetamatu.

Aga Narva, kus 94% venekeelsetest, Sillamäe (96%), Tallinn (umbes 50%), mida selliste katsete ei ole võtnud.

Väljavaade vene Eestis

- Eestis palju vene, mittekodanikud saavad hääletada kohalikel valimistel, kuid võimas vene liikumise te seda ei tee. Miks?

- Eesti mittekodanikud lubati kohalikel valimistel 1993. aastal. Siis Vene Eesti ei olnud erakondade, materiaalsete ja intellektuaalsete vahenditega - vaevalt korjatud kandidaadid. Esimese kolme aasta jooksul linnavalitsuse (eesti valimised toimuvad iga kolme aasta), nad on teinud vähe, nii et usk poliitilisse võimalusi vene reeled toona.

Järgmiste valimiste juba kaasatud parteid, kuid siis hakkas konkurentsi Venemaa poliitilised jõud koos. Plus Vene valijad alustas tööd eestlased. Kõik see on viinud pettumust, mille tulemusena ei ilmunud valimisi. Aktiivsus on vähenenud nii palju, et viimastel valimistel Vene pool peaaegu ei saanud midagi ja kunagi on olnud.

- Vene Eesti poliitikas läheb, see ei paista?

- Kahjuks on lubatud liiga palju vigu. Kodu - määr on tehtud mitte nende raamid. Vene pool-kriminaalse äri kelm lükatakse juhtorganid pool inimest. Andis raha tingimusel, et need inimesed pea nimekiri ja sisestage soovitud struktuur. Nad olid. Aga seal ei ole tegelenud kaitse huvides venekeelne ja äriprojekte - enda ja oma lugejat. Sest tiheda metsa nende tulemuste nad reetnud, müüa, edasi ühelt poolelt teisele ... Mis ei saa aidata, kuid õõnestavad poolte platvormil, kui see kõik juhtus.

Teine tegur - väga pädev tegevust Eesti võimude, eriti turvateenused. Peaaegu enne iga valimisi oleme loonud teise Vene pool - toretsev loosungeid, sageli väga vene natsionalist programmi. See meelitada osa valijaskonnast ja pärast valimisi kas kadunud või tirisid välja kummaline olemasolu - siseneda mis tahes koalitsiooni lõpuks liituda Eesti pool. Sest kogu aeg saame loota tükki nagu kuue poole ja blokki.

Vene oli kaks enam-vähem stabiilne Party - Vene Erakond Eestis ja Ühendatud Rahvapartei. Aga nad ei jõua kokkuleppele. Isegi kui nad mängisid koos valimistel ja toimusid parlamendi seejärel kohe pärast moodustumist ühe fraktsioon avaldub sisemise lahkarvamus, mis kohe sattus ajakirjanduses. Kõik see oli tõendeid lihtne mõte: teie juhid midagi ei sobi, kuid lobitööd nende endi huvides. Peksmine ühel hetkel informatsiooni jõupingutused on andnud tulemusi. Enamik terve elemente vene kogukonna neist pooled on distantseerunud.

- 2007., siis hakkab sisse koolireformi...

- Eesti eliit kunagi tuua olukorra konflikti. Ta on alati valmis kõrvale astuma, nõjatus. See on see, kuidas need erinevad Läti eliit. Esimene versioon Eesti koolireformi oli sama halb kui sinu. Ja nad mõistsid seda - ei katkestas hapnikuga kriitikud, on teinud järeleandmisi.

- Milline järeleandmisi?

- Esiteks, koolireformi algab alles 2007. aastal, ja kui palju see kestab, ei tea keegi. Iga kool teeb oma ülemineku ajakava - vähemalt 20 kuni 30 aastat. Iga kool kooskõlastatult kohaliku omavalitsuse valib loendit, millele liikuda. 60:40 on võimalik saavutada aasta lõpuks üleminekuperioodi, arvestades, et tema ametiaeg ei ole määratletud. Esimesel 5 kuni 10 aastat võib olla 60 protsenti, ja palju vähem. Näiteks laulu, eesti, eesti kirjandus, kehaline kasvatus ... See maht suureneb, kuid mitte 2007. aastal, ega 2010. aastal, midagi hirmsat juhtub. Lisaks iga kool, iga linn, et edastada oma. Nii et ühe rea vastupanu ei ole.

Olukord muutub, kui inimesed hakkavad mõistma, et täiuslik teadmised Eesti ja kodakondsuse ei kaitse diskrimineerimise - nad on ikka inimeste Piiratud õigused ja võimalused. Kui on stabiilne, mida jagavad paljud tunne, et üksikisiku jõupingutusi, et parandada nende olukorda ei tööta ja ainult koos suudame saavutada midagi ... Ja see protsess on juba alanud.

Vastavalt meie sotsioloog Clara Hallik suurim võõrandumine Eesti riik näidata inimestele, et teoreetiliselt peaks olema kõige lojaalsed. Nad on tõestanud oma lojaalsust, läheb läbi kõik need kursused, eksamid, vande ... Ja selle aja jooksul nad on kogunenud palju negatiivseid tundeid kui need, kes ei vasta see kõik. Selle tulemusena nad hakkavad aru saama, et nad ei ole ikka veel avaliku teenistuse, on siiski nende töötus on kaks korda nii suur kui eestlaste seas sarnase kvalifikatsiooni, nende eesti keegi vajab. Kuna omavad Venemaa eestlasi eelistab rääkida neile vene sest eesti keelt aktsendiga kõlab ebameeldivaid neile. Inimesed Vene nimed ei ole kutsutud nõu otsides tööd, ja nii edasi. See kogemus on, see koguneb ... Mida rohkem pakkumist, mida lähemal ajal konsolideeritud vene kogukond.

chas-daily.com, 29.05.06

Similar articles:

ПроисшествияКолония Марбелла

НаселениеЭтнический состав

ОбществоЭстонское общество

ПолитикаСтанет ли Нарва эстонским Донбассом

ПолитикаПосле Украины — Эстония?


Rating: 0 Votes: 0

Comments 1

0 Michelle #
5 september 2016 in 20:28
Ну и что? Дискриминация продолжается. Вот только что столкнулись:
оказывается, человеку, не имеющему гражданства Эстонии, нельзя взять ничего в рассрочку в Телия! Хотя совсем недавно все было нормально. Сегодня подруга столкнулась с этим. Попыталась взять в рассрочку часы, но программа ей не дала, а когда она позвонила в кридит.отдел, ей целый день морочили голову - типа решали проблему.

Но мы ее решили проще: я заключила договор с Элион-Телией-ЕМТ сразу и все, как по маслу прошло.
А когда снова позвонили и рассказали об этом и спросили напрямую - это что, дискриминация русскоговорящих и неграждан? - нам прямо ответили - ДА!!

Молодцы. По-крайней мере, перестали выкручиваться: Четко и конкретно сказали, чтобы неповадно было всяким тиблам (это литературное слово - даже наши представители власти его употребляют!!) покупать товар у крутой фирмы. Круто поставили на место этих русских. Молодцы. Я в восторге.

Жаль было разочароваться в фирме - я всегда была хорошего мнения о ней.:sleep:

Слава Богу, магазинов много, есть где отовариться..:) :) :)

С уважением, Мишель.