Jõhvi koolitüdruk Annika Vohta

Jõhvi koolitüdruk Annika Vohta

Jõhvi koolitüdruk Annika Vohta noppis New Yorgis ühelt maailma suuremalt modellikonkursilt 4.–6. koha. Kas Annikast võib saada järgmine Carmen Kass? «Kas just järgmine Carmen Kass, aga selline edu oleks küll tore!» loodab 14aastane piiga.

TULEVANE TIPPMODELL?

Kuigi Annika Vohtal modellinduses enda sõnutsi eeskujusid pole, kiidab ta kaassünnimaalase Carmen Kassi saavutusi. «Ma arvan, et ta on modellindusega ikka väga kaugele jõudnud ja tal veab sellega.»

Vaid mõned kuud tagasi pääses Annika modellikonkursilt agentuuri Baltic Models hingekirja. Agentuuri kuulsaim modell on Carmen Kass.

Nii lühikese karjääriga piigale olevat juba hämmastav saavutus, et rahvusvaheline modelliagentuur Ford Models värbas ta oma ülemaailmsele modellikonkursile “Ford Supermodel Of The World”. Annika tuli 39 noore modelli hulgas võistlustulest välja 4.–6. kohaga, mis võib talle avada maailma modellinduskindluse raskelt lahtikäiva värava. Juba on kindel, et suvevaheajal põrutab tütarlaps New Yorki modellitööd tegema.

Annika kinnitab, et pärast suursaavutust ta nina kindlasti püsti ei aja. «Olen lihtsalt õnnelik, et sain hea koha ja ka auhinna,» ütleb ta.

«See oli supersaavutus!»

Annikaga konkursil kaasas käinud Baltic Modelsi tegevdirektor Katrin Meier kiidab: «See oli supersaavutus!» Eestlanna oli võistlusel üks nooremaid osalejaid. Kuigi võistluse pani kinni Valgevene tütarlaps Katsia Damenkova, on ikkagi suur tõenäosus, et ka Annika hakkab suuri modellitöid tegema.

«Ega modellinduses tähenda võit seda, et ainult võitja saab midagi ja ülejäänud lähevad koju tagasi,» sõnab Meier. Noortele modellidele on tähtis end moelaval näidata. Osavõtjatega ühepalju oli kohal modelliagentuuride esindajaid kogu maailmast.

Finaalvõistlusele eelnenud nädala jooksul toimus palju proove, fotosessioone, tüdrukud kohtusid žürii liikmetega. Punkt pandi konkursile väga tempoka ja stiilse moe-show’ga. Kõik neiud käisid laval kaks-kolm korda.

Nädalase võõrsiloleku suurelamuseks oli Annikale finaalvõistluse catwalk, kus usinasti harjutanud neiud moelaval kordamööda patseerisid. Annika tunnistab, et enne lõppüritusel püünele astumist tal põlv veidi võbises, aga laval tundis ta end juba nagu kala vees. Varem on tütarlaps jala moelavale saanud paaril show`l Rootsis ja Hispaanias.

Kooli pooleli ei jäta

Kui Annika modelliagentuuri Baltic Models tiiva alla sai, polnud tal modellindusest eriti ettekujutust. «Aga nüüd mõtlen, et oleks tore töötada modellina. Ma pole otseselt mõelnud tuleviku peale, kuid kindlalt kavatsen kooli lõpetada,» lubab Annika. Kui aga Annika modellikarjäär peaks ka kõva hoo sisse saama, ei pea ta hariduse omandamist töö kõrvalt võimatuks: «Õppida saab ka välismaal.»

Üha vähem pelgab Annika ka üksinda reisida ja kodust kaugel olla. Kuid ta teab, et kui teda saadab edu, võivad talle külje alla ujuda libasõbrad, kes tahavad osa saada tema aupaistest. «Eks parimad sõbrad jäävad ikka parimateks sõpradeks, aga need, kes otsivad kuulsuse varjus endale kohta, eks need tulevad ja lähevad. Mingil määral on see ikka natuke hirmutav,» tunnistab Annika.

Kas tüdruku vanemad pole üles näidanud hirmu, et modellitööstuses võib teele sattuda halbu ja omakasupüüdlikke inimesi? «Eks nad natuke ikka karda,» ütleb Annika. Kuid ta pole sinisilmne – ja teab, et inimestesse tuleb suhtuda ettevaatusega.

Samuti pole vanematel põhjust muretseda, et tütar end näljapajukil hoidma hakkab. «Näljutamine pole pähegi tulnud. Seda teavad ka mu vanemad ja seda hirmugi ei ole neil» ütleb Annika.

Similar articles:

ПроисшествияСильный мороз ожидается еще несколько дней

КрасотаМишель Гульпа привела в восторог зрителей Российской Недели моды

КрасотаFitness Model Estonia 2011

КрасотаFitness Model Estonia 2019

ПроисшествияСтихийный митинг в Йыхви


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!