Eesti peatas turismiviisade väljastamise Vene kodanikele

Eesti peatas turismiviisade väljastamise Vene kodanikele

Turismiviisade väljastamine Vene föderatsiooni kodanikele on ajutiselt peatatud, ütles välisminister Eva-Maria Liimets.

"Kavas on ajutiselt peatada C- ja D- viisade andmine Venemaa kodanikele. See puudutab eelkõige uusi viisasid ja seda perioodiks, kui Venemaa-poolne sõjategevus Ukrainas lõppeb," lausus Liimets.

Küsimusele, kas Vene turist ei saa enam tulla näiteks Narva spaasse, vastas Liimets, et turismiviisade väljastamine on ajutiselt peatatud.

"See puudutab viisade vastuvõtmist kõigis meie konsulaarteenistuspunktides Venemaal ja samamoodi nendes teenuspunktides, kus me ostame teenust sisse Venemaal," lausus Liimets.

Välisministeerium täpsustas hiljem, et alates 10. märtsist ei ole enam võimalik esitada viisataotlusi Eesti välisesindustes Moskvas, Peterburis, Pihkvas ja Minskis ning välise teenuseosutaja viisakeskustes Venemaa Föderatsioonis ja Valgevenes.

Ministeerium selgitas, et otsus on tingitud viisatasu ja teenustasu maksmise tehnilistest probleemidest ning muudest ootamatutest piirangutest, mis on seotud praeguse olukorraga Venemaal ja Valgevenes.

"Kindlasti jätkame nende Venemaa ja Valgevene kodanike viisataotluste vastuvõtmist, kes soovivad Eestisse tulla pereliikmeid külastama, samuti humanitaarkaalutlustel nagu lähisugulase raske haigus või matused. Reisi eesmärgist tulenevalt on nad viisatasu maksmisest vabastatud."

Kõik väljastatud viisad kehtivad kuni nende kehtivusaja lõpuni.

Eesti piirivalve on asunud idapiiril aktiivsemalt kontrollima Ukraina ründamist toetava sümboolika kasutamist ja vajadusel ka piiriületajate viisasid tühistama.

PPA ei luba eksponeerida Georgi linti või muud Venemaa poolt Ukraina sõjas kasutatud sümboolikat - näiteks Z- või V-tähtesid.

Reede seisuga on PPA tühistanud juba mitme inimese viisa.

"Pöörame tähelepanu erinevatele asjadele: praegu kurikuulsaks saanud Z-täht, Georgi lindid, Vene armee vormielemendid. Sellised asjad pälvivad alati meie tähelepanu ja toovad kaasa selle, et sellise sümboolika omaja suunatakse täiendavasse kontrolli ja viiakse põhjalik vestlus temaga läbi. Vestluse käigus selgub, mis temaga siis edasi saab," selgitas PPA kagu piiripunkti juht Peter Maran.

Similar articles:

ПолитикаБывший глава МИД Эстонии — агент Путина?

ПроисшествияЭстонские власти изъяли в порту Мууга кокаина на полмиллиарда евро

ПолитикаИльвес призывает выслать посла России из страны

ОборонаHIMARS значительно увеличивает цену агрессии для России

ПолитикаЯну Тоом надо лишить гражданства и депортировать в путинский рай


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!