Prantsuse kontingendi lahingutehnika jõudis mööda raudteed Tapale

Prantsuse kontingendi lahingutehnika jõudis mööda raudteed Tapale

Prantsusmaalt Tapale saabus kolmapäeval esimene osa prantsuse kontingendi tehnikast ja varustusest. Prantslased vahetavad mais välja Eestis paikneva NATO lahingugrupi Belgia kontingendi kaitseväelased.

Prantslaste logistilise toetuselemendi ülem major Marc-Antoine ütles, et Eestisse jõudmine mööda raudteed võttis aega paar nädalat, mille jooksul laaditi ümber nii tehnikat kui varustusekonteinerid erinevatele platvormidele.

"Oleme siin selleks, et treenida koos oma sõprade ja kolleegidega Eestist, Ühendkuningriigist ning Belgiast arendamaks meie üksuse oskusi ja tugevdada Eesti julgeolekut," ütles major Marc-Antoine.

Ta lisas, et eelnevatel Prantsusmaa üksustel, mis teenisid NATO lahingugrupi koosseisus 2017. aasta märtsist detsembrini, on Eestist jäänud vaid head mälestused ning kasulikud kogemused.  

Tapale saabuv tehnika pärineb Prantsusmaa erinevatest üksustest ning koosneb umbes 80 erinevast tehnikaühikust nagu näiteks viis tanki Leclerc, 16 jalaväe lahingumasinat VBCI, erinevad taktikalised sõidukid, veoautod jne.

Uus prantsuse kontingent jääb Eestisse kuni selle aasta lõpuni, mil nad vahetab välja Taani üksus.

Similar articles:

ОборонаПрибытие французских военнослужащих в Эмари

ОборонаФранция разместит в Эстонии танки и БМП

ОборонаВ Тапа прибыли французские танки

ОборонаВ Эстонию прибыли 130 военнослужащих группы быстрого реагирования НАТО

ОборонаВ Тапа прибыла военная техника для французского батальона НАТО

1672 views

Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!