CAESAR relvade saabumine Eestisse

CAESAR relvade saabumine Eestisse

2. mail toimetas Ämari lennubaasis Prantsuse lennuk A400M suurtükiväesüsteemiga CAESAR varustatud püssi. Mõne kilomeetri kaugusel Tapa laagris laadis sõjaväe erirong maha kolm CAESARit. 

See multimodaalne logistikarakendus rõhutab Prantsusmaa usaldusväärsust tema kindlusmissiooni raames NATO idatiival.

Nii laaditi Prantsusmaalt saabunud sõjaväerongilt maha kolm relva CAESAR ja nende varustus, mille tegid raudteel pardalemineku spetsialistid. 3. merejalaväe suurtükiväerügemendi (3. RAMa) eelkäijad võtsid relvad enda kätte, et toimetada need oma dislokatsioonipiirkonda.

Samal ajal maandus Tapalt 100 kilomeetri kaugusel õhu- ja kosmosejõudude A400M relvaga CAESAR, selle meeskond ja varustus. Komplekti leidsid enne Tapale transportimist LYNX-i missiooni logistikud. 4-relvaline laskeosa komplekteeriti väga lühikese aja jooksul täielikult. See manööver on CAESARi jaoks esmakordne Eestis.

Nii on Prantsuse väed selle süvalaskmisvõimega oma seadet enneolematult tihendanud, et täita eestlasest peremehe ja partneri nõudmist. See toob mitmerahvuselisele pataljonile Eestis olulist lisandväärtust ning võimaldab Prantsuse laskuritel parandada oma koostöövõimet Ameerika, Inglise ja Eesti kolleegidega. Sellega seoses valmistavad alliansi sõdurid ette mai keskel toimuvat suurõppust SPRINGSTORM, mille ressurss on Eestisse paigutatud.

See näitab Prantsusmaa usaldusväärsust oma pühendumises idatiival.

Liitlasriikide riigipead ja valitsusjuhid otsustasid 2016. aastal Varssavis "uue julgeolekukeskkonna tingimustes veelgi tugevdada alliansi heidutus- ja kaitsepositsiooni". Küsimus on sõjaliste kontingentide paigutamises NATO riikidesse, mis tunnevad end ohustatuna, et tugevdada oma kaitset. Need kujutavad endast niinimetatud täiustatud kohalolekut (eFP – tõhustatud edasijõudmine). Prantsusmaa andis oma panuse algusest peale solidaarselt Balti riikidega. Venemaa sissetungi ajal Ukrainasse 24. veebruaril 2022 otsustas Vabariigi President säilitada Prantsusmaa panuse eFP süsteemi, kohandades selle võimete pakkumise raamriigi omaga. Sellest ajast alates on see koosnenud umbes 300 sõdurist, sealhulgas peamiselt motoriseeritud jalaväelastest, kes on spetsialiseerunud hõõrdumislahingutele rasketes keskkondades ja talvistes tingimustes.

Lennu- ja raudteetranspordiga saabuvad Eestisse 4 relva CAESAR ja umbes 60 armee laskurit. Usaldusväärsed, usaldusväärsed ja ühtsed Prantsuse armeed kohandavad oma süsteemi täiustatud kohalolekuga lahingugrupi raames osana idatiiva kindlustundest.

Eestisse projekteeritud 4 CAESAR patarei

Similar articles:

ОборонаВ Тапа прибыли французские танки

ОборонаВ Эстонии с 2014 года на постоянной основе находится секретный американский спецназ

ОборонаВ Тапа прибыла военная техника для французского батальона НАТО

ОборонаВ Тапа прибыли французские танки

ОборонаЗавершено строительство ключевого военного объекта НАТО на территории Эстонии


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!