Eesti saadetud Javelini jõudsid Ukrainasse

Eesti saadetud Javelini jõudsid Ukrainasse

Jõudsid Ukrainasse Eesti poolt annetatud tankitõrje raketid Javelin, kinnitas Eesti suursaadik Kiievis Kaimo Kuusk.

"Javelinid on kohal. Neid tulid vastu võtma Ukraina asekaitseminister ja logistika väejuhatuse ülem. Meie koos Eesti kaitseatašeega andsime need ukrainlastele üle," ütles Kuusk ERR-ile.

Kuuse sõnul lähevad Javelinid kohe väeosadesse ja rindele. Täpset rakettide arvu, mis Ukrainasse jõudis, ei soovinud Kuusk öelda.

Olukorra kohta Kiievis ütles suursaadik, et pinged on üleval, aga kui konflikt eskaleerub, siis toimub see Ida-Ukrainas. "Seal Vene pool levitab igasuguseid valeuudiseid, Kiievis endas on tavapärane reede õhtupoolik koos nädalavahetuse eelsete ummikutega," lausus Kuusk.

Esmaspäeval saabus Elon Muskilt pataljonile Starlinki internetijaam. Eesti saadetud Javelinid on aga tähtsamad.

"Tänu teile, kallid eestlased, tänu teie solidaarsusele, saatsime teise ilma palju vene kuradeid. Putin sõdib praegu mitte ainult Ukraina vastu. Putin sõdib Eesti  vastu. Putin sõdib Euroopa vastu. Putin sõdib NATO vastu. Putin sõdib Ameerika Ühendriikide vastu. Kui te saadate meile Javeline, on see panus teie enda julgeolekusse. Kui te tugevdate sanktsioone Putini vastu, on see panus teie julgeolekusse. Kui te nõuate teistelt riikidelt, et nad kehtestaks lennuvabatsooni Ukraina kohale, aitate te meie võitlejaid. Viimase 24 tunni jooksul lasti Kiievi pihta 17 tiibraketti, mille märklauaks oli tsiviilelanikkond. Meie ainsaks ülesandeks on Vene vägede väljaviskamine Ukrainast. Putin, kao Ukrainast! Vene sõjaväelaev, mine... tead ise küll, kuhu!" rääkis Porošenko.

Similar articles:

ОбществоУкраинский гетман нашел в Ида-Вирумаа потенциал для развития

ОбществоО визите украинских детей в Эстонию

ПолитикаРусские Эстонии против войны в Украине

ОбществоЭстония примет 10000 украинских военных беженцев

ПолитикаЯну Тоом надо лишить гражданства и депортировать в путинский рай

827 views

Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!