Pirita rannas Ukraina naisi solvanud mehelt võeti ära pikaajaline elamisluba

Pirita rannas Ukraina naisi solvanud mehelt võeti ära pikaajaline elamisluba

Venemaa kodanikust sõimaja saab Eestis edasi elada, kui taotleb tähtajalist elamisluba.

Politsei- ja piirivalveameti piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Rainis Sinikas ütles RusDelfile, et juulis Pirita rannas Ukrainast pärit naisi mõnitanud mehe pikaajaline elamisluba on tühistatud. „Eelmisel nädalal sai Pirita rannas toimunud konflikti algataja teate, et tema pikaajaline elamisluba on välismaalaste seaduse paragrahvi 241'2 alusel tühistatud. Tal on õigus see otsus kümne päeva jooksul edasi kaevata,“ sõnas Sinikas. Kõnealune seadusepügal ütleb, et pikaajalise elaniku elamisloa saab kehtetuks tunnistada, kui isik kujutab endast ohtu avalikule korrale ja riigi julgeolekule.

PPA selgitas, et pärast otsuse jõustumist saab mees Eestis edasi viibida, kui taotleb tähtajalist elamisluba. „Kui järgmise viie aasta jooksul ei ole täheldatud ühtegi rikkumist, saab ta taotleda pikaajalist elamisluba,“ märkis Sinikas.

"Olen lojaalne Eestile, armastan seda maad väga, oskan keelt, õppisin ülikoolis eesti keeles. Olen täielikult integreeritud. Mul on sõpru – eestlasi. Nad armastavad mind, peavad mind heaks venelaseks, heaks inimeseks", - jama lobises liberast ja integrast, kui hakkasid teda Vene sõjaväkke võtma.

Konflikt kohaliku Vene mehe ja Ukrainast pärit naiste vahel leidis aset juulis. Ühe ohvri poolt internetti postitatud videost on näha, kuidas alkoholijoobes mees naisi solvab ja kasutab ebasündsaid väljendeid. Ukrainlannade sõnul oli konflikti sisu see, et mees nõudis, et nad räägiksid „normaalselt“, st vene keeles. Eestis sündinud, ent Venemaa kodakondsusega mees on RusDelfile põhjendanud oma käitumist sellega, et naised provotseerisid teda ja solvasid tema emakeelt.

Politsei algatas väärteomenetluse Pirita rannas ukraina naisi sõimanud mehe suhtes

Nädalavahetusel läks ühismeedias ringlema video, kus vene keelt kõnelev mees õiendas ja ähvardas Pirita rannas aega veetnud ukraina naisi. Politsei algatas juhtunu asjus väärteomenetluse.

Mees ütles ukrainlastele, kui kuulis neid rääkimas ukraina kelles, et nad veel hakkavad vene keelest aru saama ning et sellest saab nende lemmikkeel. Üldjoontes käitus mees ukrainlaste suhtes ebaviisakalt.

Politsei alustas väärteomenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Samuti on politseile teada, kes võib olla videos vene keeles kõnelev mees.

„Kontrollime tema seost juhtumiga ning kutsume ta peatselt jaoskonda selgitusi andma,“ ütles Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater.

„Tavapärase elu sihilik häirimine ning argessiivsus nii tegudes kui sõnades ei ole aktsepteeritav. Soovime, et kõik Eestis viibivad inimesed tunneksid ennast avalikus kohas turvaliselt ja kaitstult,“ lisas ta.

Politsei alustas väärteomenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Toater ütles, et politsei tuvastas videos kõnelenud mehe, kelle suhtes alustati väärteomenetlus, mille raames määrati talle karistuseks rahatrahv. „Tegu on Eestis elamisloa alusel viibiva välismaalasega. Oleme tema osas alustanud ka pikaajalise elaniku elamisloa kehtetuks tunnistamise menetluse,“ ütles Toater.

Similar articles:

ПолитикаАннулирован вид на жительство Зои Палямар


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!