"Eesti Laul 2021" konkurss on avatud!

"Eesti Laul 2021" konkurss on avatud!

Alates 1. septembris on avatud "Eesti Laul 2021" konkurss, võistluslugusid saab esitada 6. novembrini. Eesti suurima lauluvõistluse võitja selgub 6. märtsil 2021. aastal.

"Ootame kõiki muusikuid ja autoreid taas osalema "Eesti Laulu" konkursil. Muusika on ja jääb ka muutuvas maailmas ning "Eesti Laul" annab võimaluse oma väärt loomingut kõige paremal moel esitleda," märgib lauluvõistluse peaprodutsent Tomi Rahula. 

"Eesti Laul 2021" konkurss on ametlikult avatud 1. septembrist ja lugusid saab esitada kuni 6. novembrini kell 12 konkursi kodulehel. Rahula märgib, et uuendusena palutakse konkursil osalejatelt koos looga esitada juba ka visioon oma võimalikust lavalisest etteastest, sh nägemus lavashowst koos keskse idee, võimalike rekvisiitide ja värvilahendusega. "Seekordse konkursi olulisim uuendus ongi see, et koos muusika ja sõnadega ootame, et osalejad mõtleksid juba ette ka sellele, kuidas lugu laval end jutustab. Soovime, et kõik lugude esitajad oleksid täis soovi see võistlus võita, sest "Eesti Laulu" võitja läheb sama showga esindama Eestit ka Eurovisioni võistlustel. Seega tasub juba lugu esitades mõtelda suurelt!" soovitab Rahula. Peaprodutsendi sõnul toimub lauluvõistlus otsesaatena ka siis, kui publikuga kontserdid peaksid olema tuleval aastal piiratud.

Üks esitaja või kollektiiv võib konkursile esitada kuni viis laulu. Viie laulu piirang kehtib ka autoritele. "Eesti Laul 2021" konkursil võivad osaleda Eesti Vabariigi kodanikud, välismaalasest Eesti Vabariigi residendid ja ka mitteresidendid. Vastavalt reglemendile saavad mitteresidendid (üks mitteresident muusika autorina ja üks mitteresident sõnade autorina) osaleda juhul, kui autorina on kõrval ka vähemalt üks resident.

Sarnaselt möödunud aastale sõltub osalustasu esitamise tähtajast ja esitatava loo keelest – esitades loo enne 31. oktoobrit (kuni kell 11.59) on eestikeelse laulu osalustasu 25 eurot ja võõrkeelse või mitmekeelse laulu osalustasu 75 eurot. Konkursi lõpufaasis osalustasud kahekordistuvad ja on vastavalt 50 ja 150 eurot.

"Eesti Laul 2021" poolfinaalidesse pääseb 24 lugu. Seoses 2020. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse ärajäämisega on üks poolfinaalikoht reserveeritud "Eesti Laul 2020" võidulaulu autorite (või vastavalt nendevahelisele kokkuleppele ühe neist) poolt konkursile esitatud laulule, kui laul vastab reglemendi nõuetele.

"Eesti Laul 2021" poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril, finaal 6. märtsil 2021. aastal. Lauluvõistluste poolfinaalide ja finaali toimumise detailid (sh asukohad, kella-aeg jms) avaldatakse konkursi käigus.

"Eesti Laul 2021" täismahus reglement ja kogu osalemiseks vajalik informatsioon on leitav Eesti Rahvusringhäälingu veebikeskkonnas eestilaul.ee.

Similar articles:

МузыкаТаня Михайлова приступила к репетициям в Копенгагене

МузыкаЭстонию на конкурсе Евровидение 2012 будет представлять Отт Лепланд

МузыкаТаня Михайлова: подготовка к Евровидению идет полным ходом

МузыкаНачался предварительный этап конкурса Eesti Laul 2013

МузыкаТаня Михайлова представит Эстонию на "Евровидении 2014"


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!