Jõhvi riigigümnaasium kerkib soovitud tempos

Jõhvi riigigümnaasium kerkib soovitud tempos

Reedel peeti riigigümnaasiumi ehitusplatsil sarikapidu, mille eesmärk oli kostitada ehitajaid − rahvapärimuse järgi aitab see tagada hoonele hea õnne ja luua head suhted majavaimuga.

Eile peeti Jõhvi tulevase riigigümnaasiumi sarikapidu, millega tähistati hoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Ehitajad on objektist elevil, sest ümmargusi maju ei õnnestu iga päev ehitada.

ASi Maru Ehitus ehitusdirektor Tarmo Roos kinnitas, et tänavune talv on ehitajaid soosinud ja kõik läheb plaanipäraselt. “Nagu näha, on kool saanud vormi ja kuju. Mõni ütleb, et see on nagu lendav taldrik, mida kooli direktor hakkab juhtima. Mina ütlen, et sellest tuleb väga ilus riigigümnaasium.”

Roos lisas, et ehitajad on elevil, sest ümmargusi maju ei õnnestu iga päev ehitada. “Maru Ehitus on pigem orienteeritud tööstushoonetele, aga mitte ainult. Meile on väljakutse teha riigisektorile sellist huvitavat projekti. Meeskond on seetõttu sisemiselt väga motiveeritud. Ainult raha ei motiveeri − peab olema ka huvitav.”

Roos kiitis koostööd loodava riigigümnaasiumi direktori Tarmo Valgepeaga.

“Mulle meeldib, et direktor on mõelnud endale selgeks, millist kooli tema juhtida tahab. Tema visioon on meile esimesest koosolekust teada olnud. Kuna koolis hakkavad koos õppima eri rahvused, siis ringikujulises hoones saavad nad keskel ilusas aatriumis kokku. Riigigümnaasium ei tule ei vormilt ega sisult tavaline, aga eks Jõhvis on kombeks huvitavamaid projekte teha,” rääkis Roos.

Valmib suvel

Maru Ehitus tegutseb objektil koos ASiga Ehitustrust. “Just lõpetasime koos Ehitustrustiga Tartus pääste- ja häirekeskuse hoone. Meie koostöö sujub väga hästi,” ütles Roos, kinnitades, et Jõhvi riigigümnaasium valmib suvel.

Maru Ehituse objektijuht Dmitry Pinezhko lausus, et praegu töötab karkassi ehitusel umbes 40 meest ja naist. Ta lisas, et ehitab küll kohaliku inimesena oma piirkonna lastele, aga ehitamise ajal pole sellele mahti mõelda. “Oluline on hoone õigeks ajaks kvaliteetselt valmis saada. Selleks peab keskenduma. Emotsioonid tulevad siis, kui maja on valmis.”

Tarmo Valgepea sõnas, et paralleelselt ehitusega käib riigigümnaasiumi sisu loomine. “See toimub samamoodi nagu ehitus: kivi kivi haaval, erisuguste lahenduste leidmisega.”

19. märtsile on kavandatud lahtiste uste päev, kus tutvustatakse riigigümnaasiumi õppekava mustandit. “Jagame informatsiooni valikainete kohta. Pakume välja enda variante ja testime neid, aga küsime ka õpilaste arvamust. Nii et märtsi lõpuks on valmis esialgne “menüü”, kuhu lisame õpilaste soovid. Juuni lõpuks lööme õppekava lukku,” selgitas direktor asjade edasist käiku.

Kui sügisel kümnendasse klassi astujate “menüü” on alles koostamisel, siis need, kes juba õpivad Jõhvis gümnaasiumiastmes, saavad valitud õppekava järgi lõpuni õppida. See tähendab, et praegustele eesti gümnasistidele tagatakse eestikeelne ja vene emakeelega noortele selline õppekava, kus 60 protsenti õppest on eesti keeles.

Jõhvi on teerajaja

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski sõnas, et sügisel alustavad tööd neli riigigümnaasiumi ning Jõhvi ja Pärnu kool on nende seas teerajajad, sest siin omandavad keskhariduse nii eesti kui ka vene emakeelega noored. “Kindlasti aitab selline kooslus omandada vene peredest pärit noortel korraliku eesti keele ning eesti peredest noored omakorda saavad paremini tundma õppida vene keelt ja kultuuri.”

Minister rõõmustas, et ehitus püsib graafikus ja on visuaalselt näha, kuidas Jõhvi hariduselu edeneb ning kui suur ja uhke hoone on siia kerkimas. Koolimaja ehitus maksab 3,9 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Hoone projekteeris arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan, kogu ettevõtmist juhib ja koordineerib Riigi Kinnisvara AS. Ehitust rahastavad Euroopa regionaalarengu fond ja Eesti riik.

Uus koolimaja kerkib praeguse Jõhvi gümnaasiumi hoone kõrvale aadressil Hariduse 5b. Kahekorruselise hoone suurus on ligi 4000 ruutmeetrit ning praeguse Jõhvi gümnaasiumi ruumidest jäävad ühiskasutusse spordisaal, köök ja raamatukogu fondihoidla. “Erilist tähelepanu pööratakse nüüdisaegsele õpikeskkonnale ning energiasäästlikkusele,” märkis Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Riigigümnaasium alustab õppetööd 1. septembril. Jõhvi gümnaasiumi ja Jõhvi vene gümnaasium jätkavad sügisest põhikoolidena.

Similar articles:

СтроительствоPargikeskuse ehitus jõudis sarikapeoni

820 views

Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!