Marker Nordic

Marker Nordicu omanikule Dmitri Aleksandrovile kuulub Äripäeva infopanga andmeil osalus ka Lomo Europe OÜ-s (nimi on sama, mis Venemaa vastaspoolel).

 

Eesti ettevõte Marker Nordic OÜ varustas Venemaa kaitsetöövõtjat fiiberoptiliste kimpude ja tööstusliku liimiga. Nende ostja - Peterburi JSC "Lomo" toodab optilisi süsteeme mereväele, kosmosejõududele ja maavägedele. Näiteks öise nägemise sihikud "Mowgli-2" ja "Mowgli-2M" kaasaskantavate õhutõrjeraketisüsteemide jaoks. «Lomo väljatöötatud poolaktiivne suunamispea on varustatud ka ülitäpsete (juhitavate) Krasnopoli mürskudega. Sõja ajal Ukrainaga tõestas Krasnopol end nii hästi, et selliste mürskude tootmismaht 2022. aastal kasvas kordades.

Marker Nordic kirjutab oma aastaaruandes, et tema põhitegevuseks on "optikatööstuse tarbekaupade ja komponentide müük Venemaa turul".

15403 eurot oli Marker Nordicu 2022. aasta kasum hoolimata sanktsioonidest. See on 30% tõus. Müügitulu - 61848 eurot.

Eesti ettevõtja: enam ma Venemaaga äri ei aja – ega ma segane ole

Eesti ettevõtja Dmitri Aleksandrov, kelle väljaanne Insider tõi ära Venemaa kaitsetööstuse tarnijatest rääkivas loos, kirjeldas Delovõje Vedomostile, mida täpselt ja milleks ta Venemaale tarnis.

„Rohkem ma Venemaaga äri ei aja – ega ma segane ole, ja üldse ma ei toeta kogu seda ...

641 view

Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!