Rate.ee sulgemine pole lahendus

Rate.ee sulgemine pole lahendus

Vastulausena Valdo Randpere täna ilmunud arvamusloole leiab EMT, et rate.ee portaali ei tuleks mitte sulgeda, vaid selle kaudu tuleks pigem üritada noori positiivselt suunata.

«Rate.ee sulgemine pole kindlasti lahendus ning tegu oleks lihtsalt probleemi mujale suunamisega: internet ja suhtlusportaalid ei kao ju kuhugi. Austades küll Valdo Randpere arvamust, olen temaga erineval seisukohal ka selles osas, et oleks parem, kui suhtlusportaali omaksid suvalised "Lasnamäe poisid", mitte ühiskondlikult tunnustatud ja sotsiaalset vastutust kandev ettevõte,» ütles EMT avalike suhete juht Kaja Pino Postimees Online´le.

«Rate.ee omamisega saame seda keskkonda vähehaaval suunata ja selle kaudu noori mõjutada - võimalus, mis puudub Orkuti ja MySpace taoliste ülemaailmsete suhtluskeskkondade või "Lasnamäe poiste" ettevõtmiste puhul,» lisas ta.

Näitena tõi Pino pronksiöö-järgsed sündmused, mil rate.ee avaldas oma avalehel pöördumise noorte poole, kus paluti kõigil jääda rahulikuks ning mitte alluda provokatsioonile. Pino väitel oli käitumine tõhus ning seda on tunnistanud nii valitsus kui ka noored ise, samuti tegid rate.ee moderaatorid sel perioodil suure töö, jälgides kontodel, kommentaarides ja kirjavahetustes toimuvaid võimalikke vaenuõhutusi ning sulgedes vaenu õhutavaid kontosid.

«Võime kindlalt väita, et alates sellest ajast, kui EMT ostis rate.ee, on keskkond oluliselt paremaks läinud. Oleme koostöös rate.ee meeskonnaga seal kontrolli tõhustanud ning moderaatorid jälgivad nüüd mitmeid täiendavaid asju, mida varem ei kontrollitud.»

Samas on Kaja Pino hinnangul selge, et internetis levivaid sõnumeid lõpuni tsenseerida ei õnnestu. «200 moderaatorit, kes rate.ee keskkonda jälgivad, võivad küll teha hoolsat tööd, kuid kindlasti ei suuda nad absoluutselt tagada, et kahtlase väärtusega tekstid ja pildid läbi ei lipsa. Seda ei taga lõplikult ka ükski tehniline filter.»

Similar articles:

ИнтернетБудни Rate.ee: мужчины покупают у несовершеннолетних секс за деньги

ИнтернетАндрей Коробейник пополнил ряды миллионеров

ИнтернетRate.ee — эстонская Nokia?


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!