Töötukassa: Eesti inimeste huvi ettevõtluse vastu on rekordiliselt suur

Töötukassa: Eesti inimeste huvi ettevõtluse vastu on rekordiliselt suur

Töötukassa ettevõtluse alustamise toetust on selle aasta kaheksa kuuga saanud rohkem inimesi kui varasematel aastatel terve aasta peale kokku. Seega, huvi on suur. Kasvanud huvi põhjuseid on ilmselt kaks.

Esiteks – ettevõtluse alustamise toetus on sellel aastal suurem, toetuse suurus on maksimaalselt 6000 eurot.

Teiseks – iga kriis paneb inimesed tegutsema. Nii on ka sel korral paljud inimesed seisnud teelahkmel – kuidas minna oma tööeluga edasi? Paljud on otsustanud oma ammuse unistuse – oma ettevõte – lõpuks teoks teha.

Töötukassa toel on tänavu oma ettevõttega alustanud juba 400 inimest. Suure tõenäosusega on aasta lõpuks ettevõtluse alustamise toetuse saajaid rohkem kui kunagi varem. Viimastel aastatel on terve aasta peale olnud keskmiselt 400–450 ettevõtlusega alustajat. Töötukassa ettevõtluse alustamise toetuse oluline pluss on see, et absoluutselt iga äriplaan, mis on täitmist väärt, saab ka toetuse. Sealjuures on tegemist summaga, mida ei ole vaja tulevikus tagasi maksta. See on riigi toetus sulle, et saaksid oma ettevõtte käima lükata.

Ettevõtluse alustamise toetus on mõeldud Töötukassas arvele võetud töötule, vanaduspensioni või ennetähtaegse pensioni saajale ning päästeteenistuja toetust saavale tööotsijale. Muide, taotleda on võimalik ka välismaalastel, kes on kolinud Eestisse. Selleks on muidugi vajalik elamisluba.

Kui konsultandi või karjäärinõustajaga on arutatud ettevõtjaks hakkamise võimalust, siis tuleb inimesel läbida ettevõtluse koolitus. Äriplaani võib hakata kirjutama ka inimene, kel pole mingit ettevõtja tausta. Koolituse raames on sul pidevalt abiks koolitaja ning tema juhendamisel valmibki äriplaan. Kui inimesel on majandusalane haridus või ettevõtluse kogemus, võib ise alustada äriplaani koostamist.

Ettevõtluse alustamise toetuseks saab äriplaani esitada aasta ringi. Kui äriplaan peaks saama negatiivse vastuse, võib seda alati parandada ning siis uuesti esitada. Tuleb vaid oma äriplaani korrigeerida ja siis tagasi kandideerima tulla.

Töötukassa ettevõtluse toetus on ideaalne viis firma käima lükata

https://raha.geenius.ee/blogi/tootukassa-blogi/tootukassa-ettevotluse-toetus-on-ideaalne-viis-firma-kaima-lukata/

Ettevõtluse alustamise toetus - Sirle Rahu

Ettevõtlus: Tulud va kulud ehk milles alustavad ettevõtjad eksivad

Similar articles:

БизнесДвенадцать безработных получили более 600 тысяч крон

БизнесНеделя предпринимательства вызвала большой интерес

БизнесКем быть в малом бизнесе?

БизнесЖенщины в эстонском предпринимательстве

БизнесНадо ли выходить из тени?


Rating: 0 Votes: 0

Comments 1

0 Администратор #
10 octoober 2021 in 00:02
Пособие получить нереально. Подавал ходатайство в Ида-Вирумаа. В Таллинне может быть по другому. Требования такие, чтобы с опытом работы и предпринимательства составил бизнес-план практически на открытие завода. Некомпетентность рассматривающих ходатайство Rita Medžyte и Erik Aas поражают. Они сертификаты об окончании онлайн программ профессиональной сертификации International Institute of Digital Marketing ™, IE Business School и UC Davis University называют "краткосрочными курсами". Закончил их за свой счет. Получил профессиональную сертификацию с онлайн верификацией. Есть и профессиональное образование по специальности "Ettevõtlus" 2 года. При этом зарегистрироваться и пройти курсы от Кассы, которые они якобы предлагают для безработных на сайте по карте обучения невозможно, не хотят за них очевидно платить фирмам. Зачем обучающие фирмы вообще пишут, что они партнеры кассы по безработице непонятно. Видимо взаимный отмыв денег идет. Также и в бизнес-планах мало что понимают, больше и похоже его и не читали. Предоставил все требуемые документы - получил решение об отказе с кучей бреда в решении на 2 страницах. Полная недоброжелательность, неадекватные замечания, ничего не было сказано о доработке и повторной подаче. Впечатление крайне негативное - лишь бы от них отвязался. Никакой помощи от Кассы нет. Есть курсы, вебинары, семинары от IVEK, но касса к ним никакого отношения не имеет. Также и вообще к обучению. Единственная польза для себя, что бизнес-план составил. Это было первый и последний раз, кода я обратился в Кассу.

Сейчас здесь проект развиваю.
https://join.com/companies/ewor

Это Rita Medžyte - о чем здесь еще говорить?