Petlik integratsioon

Petlik integratsioon

Peeter Kaldre kirjutab Maalehes, et reaalses elus ei kinnita tulemused hiljutise sotsioloogilisi uuringuid, nõudes, et Venemaa elu Eestis, tunnen hea siin - kodus.

Paljud eestlased tunda majapidamise tasandil, et mitte-eestlaste elu siin on kaotanud igasuguse huvi eesti keeles suhelda. Tagasi 90-ndate keskel mitte-eestlased on püüdnud vastata eesti keeles. See oli katki keeles vigu, kuid on ise katse rääkida eesti reaalne kaastunnet. Nüüd mitte-eestlaste vastas rahulikult vene küsimustele eesti keeles.

"Kui te järgite ajalehed avaldatud eesti vene on võimatu mitte märgata ülbe, irooniline ja mõnikord alandav suhtumine Eesti riigi ja kõike, mis on seotud" eesti äri. " Justkui Eesti riigi - on mingi ajutine ja vaenuliku nähtus, et mitte-eestlaste peab kuidagi taluda, "- kirjutab Peeter Cauldre.

Ta tunnistab, et Eesti poliitikud, nende osa, on teinud palju, et aidata süvendada suhteid. Üks ei mõtle valimiskampaania kui mõned pool läks nende püüda häält mitte-eestlased. Nad lubavad asju, mis ei ole kooskõlas ametlik poliitika Eesti riigile või lubadusi, et ei kavatse täita, saada väljavõtet.

Vastavalt Kaldre, mitte-eestlased on teadlikud, et Eesti ametivõimud võivad kiiresti ja kindlalt kutsuda "oma" Selleks, kuid ükskõik provokatiivset tegevust mitte-eestlaste andestamatu. Monument Lihula võtta kraanist koos politsei ja Tallinna keegi julgeb puudutada sümbol okupatsiooni kirjutab Cauldre. "Veelgi enam, juhul 9. mai sel aastal, politsei tuli kaitsta Eesti lipu ja vastu lärmakas Vene veteranid ja noored provokatiivne sümbolismi midagi ei teinud." Cauldre ütleb, et kui te ei eemalda pronkssõdur Tõnismäele aastas tekib mitu korda rohkem inimesi nõudlik oma "ajaloolist tõde." Kunagi arvati, et kogu probleem kaob iseenesest, kuna elavad veteranid, on vähem. Aga 9. mail käesoleval aastal näitas, et noorem põlvkond on üles kasvanud vene, mis on rohkem raevukalt tahab rakendada "püha põhjus" isad.

   Kui Eesti väidab, et Nõukogude Liit okupeeris Eesti ja Venemaa teatas, et Eesti liitus Euroopa Liiduga vabatahtlikult, siis kes usuvad kohaliku vene?

Peeter Kaldre arvab, et kui Pronkssõdur eemaldatakse Tõnismägi kusagil kalmistu probleem ei lõpe. "Moskva tahtlikult teatud viies kolonn Eestis. Kohalikud omavalitsused võivad võitlevad pöörduda mitte-eestlased, kuid nad ei teenivad Eesti riik. See hoolitseda teiste jõukeskmeks. "

Paradoksaalselt Eesti liikmelisus Euroopa Liidus ei ole kasu integratsiooniprotsessi, kirjutab Cauldre. Arvates mitte-eestlased, EL - on vahend, millega Eesti ametivõimud võivad olla sunnitud võtma rohkem arvesse nn õigus vähemused. Üha rohkem noori vene tahavad elada ja töötada ükskõik millises teises Euroopa Liidu riigis. Seetõttu nad eelistavad õppida inglise, mitte eesti keeles.

"Seetõttu me ei peaks ennast petma ja lohutama sellest, kas kohalikud mitte-eestlased on oma eluga rahul. Võibolla see rahulolu põhineb veendumusel, et neil pole midagi karta ei sunnita on osa Eesti riigi järgima seadust ja riigi lojaalsuse. See on ainult ajutine moodustamise vahele puhvri Euroopa Liidu ja Venemaa. "

moles.ee, 03.06.06


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!