Alanud õppusele "Okas" kutsutakse 2861 reservväelast

Alanud õppusele "Okas" kutsutakse 2861 reservväelast

Valitsus otsustas neljapäeval kutsuda 2861 reservväelast ja kaitseliitlast lisaõppekogunemisele "Okas 2022". Õppus kestab nädala.

Kaitseväe juhataja ettepanekul kutsutakse lisaõppekogunemisele 11. jalaväepataljoni ja 16. õhutõrjepataljoni reservväelased ning 42. Kirde maakaitseringkonna koosseisu arvatud kaitseliitlased ja reservväelased.

Õppusele kutsutakse koos ülekattega kokku 2861 reservväelast ja sõjaaja üksustesse kuuluvat kaitseliitlast, kes peavad kutsel märgitud kogunemiskohas kohal olema viivitamatult.

Kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm ütles neljapäeva õhtul pressikonverentsil, et arvestades eelnevaid reservõppekogunemisi, osaleb prognoosi järgi õppusel reaalselt 1900 kuni 2000 inimest.

Kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul on alanud lisaõppekogunemine läbi aegade kõige suurem ning see keskendub Ida-Virumaale.

Pevkur ütles pressikonverentsil, et lisaõppekogunemise põhjus ei ole Venemaal väljakuulutatud mobilisatsioon.

"Lisaõppekogunemine on meil planeeritud tegevus ja vaatasime oma tööplaanis juba varem, millal seda kõige mõistlikum teha oleks. See, et see ajaliselt kokku langes, võib-olla on võimalik seda kuidagi nii vaadata, aga meie eesmärk pole lähtuda kuidagi Venemaa tegevusest, vaid Eesti riigi vajadusest Eesti riigi kaitsmisel, Eesti rahvale turvatunde pakkumisel," rääkis minister.

Reservväelased ja kaitseliitlased saavad kontrollida, kas nemad on lisaõppekogunemisele kutsutute seas, kaitseväekohustuslaste registrist www.kaitsevaeteenistus.ee. Andmed laaditakse üles pärast valitsuse otsuse ametlikku allkirjastamist neljapäeva õhtuks.

Õppusele kutsutud 11. jalaväepataljoni koosseisu arvatud reservväelaed saavad lisainfot telefonilt 717 8050 ja e-posti aadressilt 1jvbr.reserv@mil.ee.

Õppusele kutsutud 16. õhutõrjepataljoni koosseisu arvatud reservväelased saavad lisainfot telefonilt 717 8050 ja e-posti aadressilt 1jvbr.reserv@mil.ee.

Õppusele kutsutud 42. Kirde maakaitseringkonna koosseisu arvatud kaitseliitlased ja reservväelased saavad lisainfot telefonilt 717 9609 ja e-posti aadressilt viru@kaitseliit.ee. 

Lisaõppekogunemise "Okas 2022" käigus harjutatakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelaste kogunemiseni. Õppus kestab 22.–28. septembrini.

Lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja see toimub iga aasta vastavalt valitsuse otsusele ning on osalejatele etteteatamata harjutus. Eesti reservarmeel põhinev riigikaitsemudel eeldab, et oleme valmis mistahes ajahetkel kiiresti reageerima ja harjutama.

Vahetu julgeolekuoht Eestile puudub, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Reservõppekogunemise õnnestumiseks on väga oluline tööandjate mõistev suhtumine ja reservväelaste lähedaste tugi. 

Lisaks lisaõppekogunemistele kutsub kaitsevägi regulaarselt reservväelasi pika, 120-päevase, etteteatamisega suurematele ja väiksematele õppekogunemistele nagu Siil ja Kevadtorm.

Similar articles:

ОборонаЭстонские военные тренируются в Испании ведению гибридной войны

ОборонаВ понедельник начинаются крупнейшие учения Kevadtorm всех времен

ОборонаЭстония отразила вторжение "восточного соседа" Муриниуса

ОборонаВ Эстонии проходят крупнейшие военно-морские учения

ОборонаСоюзники имитируют вторжение из России


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!