Uku Suviste esindab Eestit Eurovisioonil 2020

Uku Suviste esindab Eestit Eurovisioonil 2020
Eesti Laul 2020 võitja on Uku Suviste. Laupäeval selgus Saku Suurhallis Eesti Laul 2020 võitja ja Eesti esindaja Eurovisioonil.

Superfinaalis läksid vastamisi :
1. "What Love Is": esitaja Uku Suviste, loo autorid Uku Suviste ja Sharon Vaugh;
2. "Beautiful Lie": esitaja Jaagup Tuisk, loo autor Jaagup Tuisk; 
3. "Write About Me": esitaja Anett x Fredi, loo autorid Frederik Küüts ja Anett Kulbin;

Välismaise žürii (Kimbra, Brian Henry, Sylvia Massy, Prince Charles Alexander, Felix Bergsson, Kazka, Mads Endgaard, Fredi Lunden, Daniel Cantor) hinnangul oleks edetabel välja näinud selline:

Anett x Fredi 87
Jaagup Tuisk 65
Shira 58
Uku Suviste 56
Stefan 48
Traffic 46
Egert Milder 38
Uudo Sepp 38
Inger 32
Rasmus Rändvee 23
Synne feat. Väliharf 19
Laura 12

Saku Suurhallis andis Uku Suviste pärast Eesti laulu finaalkontserti oma esimese pressikonverentsi võitjana.

Nii kodu- kui ka välismaiste ajakirjanike ees jagas Uku esimesi emotsioone pärast pingelist võitu. Superfinaalis oli laulja vastamisi Jagup Tuisu ning Aneti ja Fredi looga.

Suviste on rõõmus, et tema loos on oma sõna öelnud sekka ka Vene superstaar Filipp Kirkorov, kuid ei mõtle võimalikule karjäärile Venemaal. "Praegu on tähtis keskenduda sellele, et me lähme esindama Eestit. Meil on kaasas tore ja hea tiim ja meil on ka olemas Venemaalt arvamus," ütles Suviste.

Suviste jätkas, et Eurovisioonil ta Venemaa häältele liialt ei looda, sest iga riik saab anda maksimaalselt 12 punkti. Suviste sõnul tasub loota ainult sellele, et Eurovisioonil antakse endast parim. "Parandame seda, mida parandada annab ja anname endast parima."

Suviste avaldas, et Eesti Laulul elas talle kaasa isa Raivo, kellel tuli poja võidu peale pisar silma. "Ta on mulle nii pikalt kaasa elanud kõigele, mis ma teen," oli Suviste isale tänulik.

Uku Suviste isa, teleprodutsent Raivo Suviste tõdes saatele "Hommik Anuga", et Uku teekond Eesti Laulu võiduni on olnud tegelikult väga raske.

"Ta on väga palju pingutanud, väga palju endast andnud. Ma arvan, et ta on üks väheseid, kes on endasse nii palju investeerinud, töötanud. Mul on tõsiselt hea meel," sõnas ta.

Raivo Suviste tunnistas, et tal on oma hääle kähedaks hõisanud. "Aga see on võib-olla ka sellest, et klomp on kurgus."

Uku Suviste märkis, et sellest hetkest, kui tema isa aru sai, et tal on muusikaga tõsi taga, on ta olnud tema taga igal sammul ja teda toetanud. "Ilmselt tema emotsioon ja pilk räägib enda eest," märkis Uku isa rõõmupisaratele viidates.

Similar articles:

МузыкаЭстонию на Евровидении 2021 представит Уку Сувисте

МузыкаТаня Михайлова: подготовка к Евровидению идет полным ходом

МузыкаЭстонию на конкурсе Евровидение 2012 будет представлять Отт Лепланд

МузыкаНачался предварительный этап конкурса Eesti Laul 2013

МузыкаТаня Михайлова представит Эстонию на "Евровидении 2014"


Rating: 0 Votes: 0

Comments

No comments yet. Yours will be the first!